Mijn favorieten

Nieuwbouw-Franeker

Particuliere bouwkavels in de Elfstedenwijk te Franeker: diverse, ruime kavels in de Rietbuurt aan (vaar)water en in de Lanenbuurt in een parkachtige omgeving.

In de Elfstedenwijk komen nieuwe ideeën over wonen tot leven. Hier geen grote eentonige Vinex-blokken, maar creativiteit en variatie. In het oog springt de open ruimte die de ontwerpers van de wijk in hun plan legden. De waterpartijen, het bos dat bij de wijk is aangelegd en de brede straten vormen daar onderdelen van. Daarmee komt de natuur en het open weidse Friese landschap de wijk in. Toch is de Elfstedenwijk echt onderdeel van de oude Academiestad. In een paar minuten fiets je vanuit de groene wijk naar de grachtjes, sta je aan de voet van het oude stadhuis of geniet je van de aanwezigheid van de vele winkels en terrasjes. Franeker bewijst zich als 'ster van de Elfsteden'. Niet voor niets kregen alle straten in de Elfstedenwijk een verwijzing naar de Elfstedentocht.     

De Elfstedenwijk wordt in vier fases gerealiseerd, en bestaat uiteindelijk uit 4 buurten waarin ruimte is voor 625 woningen. De eerste fase van het plan omvat zo'n 300 huizen. Belangstellenden hebben keuze uit huurwoningen, vrije kavels en zowel vrijstaande als ook twee-onder-een-kap woningen uit woningbouwprojecten. Op dit moment zijn de Rietbuurt en de Lanenbuurt in aanbouw krijgen de eerste groenstroken vorm. In fase twee en drie volgen de andere buurten en krijgt de wijk haar kenmerkende grote waterpartijen.