Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Keatsebuorren 13 in Oosterbierum 8854 AE

Keatsebuorren 13

8854 AE Oosterbierum
Vraagprijs € 179.500,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Dit fraaie pand met een rijke historie (voormalige bakkerij sinds 1654) is centraal in het dorp gelegen. Het karakteristieke pand is zeer ruim (totaal 295 m²) en is aan de buitenzijde in goede conditie. De voorgevel is in opnieuw opgetrokken overeenkomstig het originele ontwerp. Aan de achterzijde is een royale werkplaats (voormalige bakkerij) en een beschutte binnentuin. Er is een vrijstaande...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1909 Woonoppervlakte 189 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Omschrijving

Dit fraaie pand met een rijke historie (voormalige bakkerij sinds 1654) is centraal in het dorp gelegen. Het karakteristieke pand is zeer ruim (totaal 295 m²) en is aan de buitenzijde in goede conditie. De voorgevel is in opnieuw opgetrokken overeenkomstig het originele ontwerp. Aan de achterzijde is een royale werkplaats (voormalige bakkerij) en een beschutte binnentuin. Er is een vrijstaande stenen garage  (ca. 23 m²) (in 2019 gerenoveerd). Totale perceeloppervlakte: 353 m².  

Sinds 1654 is er op dit adres een bakkerij gevestigd geweest. In het boek de "bakkers fan Easterbierrum" is deze hele historie vastgelegd. Het pand heeft diverse authentieke elementen (o.a. balklagen) die een uitgangspunt kunnen zijn bij het restaureren en moderniseren van de binnenkant. 

De binnenzijde is volledig in casco staat en kan geheel naar eigen inzicht worden ingericht en afgewerkt tot: 
- royale gezinswoning / of levensloopbestendige woning;
- woon-/werk situatie met een aan huis verbonden beroep;
- een woonhuis met een royale garage / klusruimte; 
- het is eenvoudig mogelijk om een tuingerichte woonkeuken te realiseren;

Gebruiksoppervlakte wonen: 189 m²
overige inpandige ruimte: 106 m²

De huidige plattegronden geven een indruk van de huidige indeling. Deels zijn dit "eenvoudige tussenwanden" die eenvoudig zijn te verwijderen. 

Het is eenvoudig mogelijk om een "woon/ werk" situatie te realiseren binnen de bestaande ruimte. Overeenkomst het bestemmingsplan is het onderstaande van kracht. 

19. 1.      Bestemmingsomschrijving
De voor ‘Wonen - 1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a.      woonhuizen, al dan niet in combinatie met ruimte voor:
1.      een aan-huis-verbonden beroep c.q. kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten;

Algemeen: een breed spectrum aan mogelijkheden in een rustige woonomgeving, op korte afstand van de voorziengen, en o.a.: 
- recent is de woonomgeving gemoderniseerd o.a. nieuw straatmeubilair, bestrating.  De dorpskern en leefbaarheid stonden hierbij centraal o.a. speeltuin, pleintje e.d.
- Oosterbierum is een dorpje ten noorden van Franeker, telt zo'n kleine 500 inwoners, heeft een lagere school, ligt aan het begin van de Slachtedyk (oude slaperdijk), en ligt tussen het grotere Sexbierum en Tzummarum met diverse voorzieningen.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 179.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Halfvrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1909 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 189 m² Perceeloppervlakte 353 m² Gebouwgebonden buitenruimte 4 m² Overige inpandige ruimte 106 m² Externe bergruimte 23 m² Inhoud 984 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Achtertuin Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Dak Soort dak Zadeldak Toelichting deels v.v. platdak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Slecht Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Sexbierum Sectie G Perceelnummer 1424 Oppervlakte 353 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.