Mijn favorieten

Je huis sneller verkopen?

Je huis sneller verkopen? Waardevolle styling en interieurtips

Staat jouw huis te koop bij de makelaar maar kun je wel wat interieur en stylingtips gebruiken? In dit blog geven we je een aantal eenvoudige styling tips waarmee je jouw huis verkoopklaar kunt maken. De geur van verse appeltaart uit de oven is natuurlijk heerlijk, maar de verkoopstyling van een woning gaat iets verder dan dat. Door het creëren van de juiste lichtinval, het gebruik van neutrale kleuren en het plaatsen van slimme accessoires zorg je ervoor dat potentiële kopers niet meer om de charme van jouw woning heen kunnen.

Creëer een ruimtelijk effect in je woning met de juiste lichtinval

Wie houdt er nu niet van een lichte en ruime woning? Als de makelaar een nieuwe bezichtiging gepland heeft, is het verstandig om van tevoren de gordijnen lekker open te gooien. Haal objecten die de lichtinval belemmeren weg, en zorg voor lege (en dus ruime) vensterbanken.

Less is more! Maak gebruik van neutrale aardetinten in je woning

Het effect van kleurgebruik bij de verkoopstyling van je woning is enorm. Hoewel jij jouw knalrode accessoires misschien prachtig vindt, kan een koper hier behoorlijk van schrikken. Hou het kleurgebruik daarom neutraal. Werk met zachte aardetinten zoals bijvoorbeeld gebroken wit, taupe en grijs. Door de kleuren van jouw interieur neutraal te houden zorg je ervoor dat kopers zich sneller thuis voelen en dat beïnvloedt de uiteindelijke beslissing.

Gebruik de juiste accessoires voor de perfecte verkoopstyling

Uiteraard is het bij een bezichtiging van belang dat het huis opgeruimd is en dat er geen persoonlijke spullen in het zicht liggen. Op deze manier kunnen potentiële kopers zich beter inleven in het huis, en zien ze zichzelf er wellicht al wonen. Met andere woorden, het gebruiken van de juiste accessoires bij het verkopen van je woning is belangrijk. Plaats een vaas met bloemen op tafel voor een gezellige entree, en decoreer je salontafel met kaarsen in de kleuren van je interieur.