Mijn favorieten

Zorg & Vastgoed

Monumentaal wonen in een nieuwe woonzorg voorziening in Franeker, naast de jonge wijk Keningspark. Het pand ligt in een park met monumentale bomen en beschermde waterpartijen. Het gehele perceel is 3,5 hectare groot.

ECR Kening State is onderdeel van de European Care Residences en is gevestigd in wat voorheen het grootste Rijksmonument was van Noord Nederland. Het monumentale gebouw (voorheen Groot Lankum) uit 1930 is grondig gerenoveerd, waarbij de architectonische stijl Zakelijk Expressionisme behouden is. De inrichting is eigentijds met een knipoog naar vroeger.

De naam Kening State verwijst naar de Friese Kaatsers of ‘keningen’ (koningen) uit Franeker. Als bewoner voelt u zich ook:

 

" De Kening te Ryk "Op eigen wijze ouder worden
U kunt op 3 woonlagen kiezen uit spiksplinternieuwe tweekamerappartementen van ca. 57 m² tot 103 m² , die van alle gemakken voorzien zijn. In de European Care Residences (ECR) hebben clienten een zelfstandige woonruimte, met de mogelijkheid hulp en zorg te krijgen, als daar behoefte aan is. In het gebouw zijn ook acht zorghotel studio’s/ zorghotel appartementen gerealiseerd waar gasten tijdelijk kunnen verblijven.

Extra faciliteiten
ECR Kening State beschikt over een restaurant, waar dagelijks verse driegangenmaaltijden bereid worden door professionele koks. Familie, vrienden en kennissen van bewoners kunnen mee-eten tegen aantrekkelijke prijzen.

Zorg- en dienstverlening
Alle vormen van zorg zijn beschikbaar. Bewoners hebben de garantie dat er op de locatie altijd voldoende zorgverleners aanwezig zijn. Dit betekent ‘levensbestendig’ wonen. Zij kunnen tot het einde toe in hun appartement blijven wonen en hoeven niet te verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis als de zorgvraag toeneemt.
U kunt hier ook wonen zonder zorgvraag: als er latere zorg nodig is dan woont u alvast in een comfortabele en beschermde omgeving.

Omgeving
Franeker, Ster van de Elfsteden ontwikkelt zich als een belangrijke toegangspoort in het Friese Waddengebied. De stad Franeker heeft als voormalige universiteitsstad, met haar historische binnenstad en s’werelds oudst werkende planetarium veel moois te bieden. Tegelijkertijd vormt Franeker de verbinding naar het omliggende terpengebied. Dit terpengebied kenmerkt zich door een karakteristiek landschap waar de invloed van de zee nog in terug te vinden is.

Woningtypen
Op locatie zijn zowel grotere als kleinere appartementen met verschillende indelingen.
Elk appartement beschikt over een hal, ruime woon/eetkamer, één slaapkamer, een open keuken, een badkamer, een apart gastentoilet, een berging en in sommige gevallen een terras of balkon. Parkeren kan op eigen terrein.

Alle appartementen zijn standaard voorzien van een aantal faciliteiten:
  • Open keuken met elektrische kookplaat, vaatwasmachine, koelkast met vriesvak en combimagnetron
  • Aangepaste badkamer voorzien van wastafel, douche en toilet
  • Brandmelder
  • Domotica
  • Internet (wifi)